Fitxa de la conferència
Títol L’SMARTPHONE, UN TSUNAMI DE GEOBIGDATA A LES XARXES SOCIALS: COM EXPLOTAR LES DADES GEOLOCALITZADES QUE PROPORCIONEN ELS TELÈFONS INTEL·LIGENTS.
Descripció En l’era tecnològica actual, som capaços de generar quantitats massives de dades geolocalitzades (GeoBigData) amb els nostres telèfons intel·ligents i això significa que podem generar i compartir informació geogràfica a Internet de forma voluntària. Diverses aplicacions permeten compartir informació georreferenciada per l’usuari com per exemple Flickr (ofereix als usuaris la possibilitat d’emmagatzemar de forma massiva, ordenar i compartir les seves pròpies fotos georreferenciades) o Wikiloc (proporciona rutes generades a partir de dispositius GPS o telèfons intel·ligents a les que es poden associar fotografies, vídeos o textos). A partir d’aquestes dades les oportunitats d’investigació des del camp de la geografia són infinites i d’una gran diversitat. Els alumnes, doncs, descobriran de manera interactiva i dinàmica què és el GeoBigData disponible a les xarxes socials i què fem els geògrafs per extreure´n utilitat i explotar aquesta quantitat massiva de dades. Concretament, s’explicarà un estudi de cas amb dades procedents de la plataforma Wikiloc.
Durada 50 minuts
Idioma Indistint (Català o castellà)
Nombre d'edicions 8
Àmbit principal Ciències Socials
Altre àmbit
Ponent Principal Maria Yolanda Perez Albert - Dept Geografia
Ponent 2 Aitor Avila Callau - Dept Geografia
Material Ordinador, canó de vídeo i pantalla, connexió a internet
Observacions Conferència relacionada amb el Grau de Geografia, Anàlisi Territorial i SostenibilitatTornar al llistat de conferències