|
|
Fitxa de la conferència |
|
|
Títol | QUÍMICA A LA CUINA |
|
|
Descripció | En els darrers temps la nostra cuina comença a rebre la influència del que s´anomena "cuina molecular" o "gastronomia molecular" que consisteix en l´aplicació del coneixement científic a l´art de preparar millors aliments. Amb aquesta xerrada es pretén explicar què succeeix a la cuina des d´un punt de vista químic. A través d´alguns exemples concrets s´analitzaran les reaccions que tenen lloc en alguns processos que es duen a terme a l´hora d´elaborar receptes concretes. Per exemple respondrem a algunes qüestions com ara què és l´esterificació o les emulsions i com es poden dur a terme a la cuina. També parlarem d´alguns aparells que han entrat en aquestes cuines com ara un liofilitzador i quina funció tenen aquests. |
|
|
Durada | 50 minuts |
|
|
Idioma |
Català
|
|
|
Nombre d'edicions | 1 |
|
|
Àmbit principal |
Cientificotècnic
| |
|
Altre àmbit |
Ciències Salut
| |
|
Ponent Principal |
Maria del Carmen Aguilar Anguera - Dept Química Analítica i Química Orgànica
| |
|
|
|
|
|
|
Material | Ordinador i canó. |
|
|
Observacions | CONFERÈNCIA ESGOTADA. JA NO ES POT RESERVAR |
|