Fitxa de la conferència
Títol QUÍMICA A LA CUINA
Descripció En els darrers temps la nostra cuina comença a rebre la influència del que s´anomena "cuina molecular" o "gastronomia molecular" que consisteix en l´aplicació del coneixement científic a l´art de preparar millors aliments. Amb aquesta xerrada es pretén explicar què succeeix a la cuina des d´un punt de vista químic. A través d´alguns exemples concrets s´analitzaran les reaccions que tenen lloc en alguns processos que es duen a terme a l´hora d´elaborar receptes concretes. Per exemple respondrem a algunes qüestions com ara què és l´esterificació o les emulsions i com es poden dur a terme a la cuina. També parlarem d´alguns aparells que han entrat en aquestes cuines com ara un liofilitzador i quina funció tenen aquests.
Durada 50 minuts
Idioma Català
Nombre d'edicions 1
Àmbit principal Cientificotècnic
Altre àmbit Ciències Salut
Ponent Principal Maria del Carmen Aguilar Anguera - Dept Química Analítica i Química Orgànica
Material Ordinador i canó.
Observacions CONFERÈNCIA ESGOTADA. JA NO ES POT RESERVAR

Tornar al llistat de conferències